Juwelen op maat

Vind je niet wat je zoekt of heb je zelf iets in gedachten? Wil je een uniek stuk of heb je oude juwelen die je nieuw leven wil inblazen? Dat kan zeker! Naast mijn collectie met eigen creaties maak ik ook juwelen op maat, steeds met het beste materiaal, de grootste zorg en vooral heel veel liefde.

Dit gebeurt altijd in onderling overleg en met goede afspraken. Samen bekijken we de mogelijkheden en bespreken we het ontwerp, het budget en de leveringstermijn.

Kom langs of contacteer me gerust en ik help je graag verder.
Samen maken we er iets mooi van!

Firminia

Een blik achter de schermen

zilver smelten

Materiaal wordt gesmolten in de smeltkroes.

Wanneer materiaal vloeibaar is, wordt dit in de smeedstaaf gegoten.

De staaf wordt door de draadwals gehaald tot deze mooi vierkant is.

De vierkante draad wordt platgewalst tot op de gewenste breedte en dikte. We zagen het plaatje zodanig dat we de gewenste maat hebben wanneer we dit gaan omvormen tot een een ring. Dit gebeurt door het plaatje te plooien, aan elkaar te solderen en dan perfect rond te kloppen.

De ring wordt terug open gezaagd om er dan een stukje van tussen te zagen. Nadien wordt er een vierkant draadje (uiteraard ook met de hand gemaakt) over het open stukje op de ring gesoldeerd.

De ring wordt gereinigd en volledig opgeschuurd.

De ring wordt eerst volledig gepolijst om nadien af te werken.

Het rechtergedeelte van de ring wordt met de hand bewerkt met een kraspen. Bij het linkergedeelte blijft een stukje gepolijst, het andere stukje wordt mat gemaakt. Het vierkante draadje dat over de ring loopt wordt gehamerd.